Het belang van leefstijl en vitaliteit

Meer #energie! Wie wil dat niet? Het tegenovergestelde is vaak waar. Je bent vermoeid, hebt regelmatig last van hoofdpijn en je voelt je rusteloos. Er is zoveel te doen dat je het niet meer overziet. Thuis in je gezin, op je werk. Je hebt last van de rommel in huis, maar ook van de chaos in je hoofd en je komt nauwelijks toe aan tijd voor jezelf.

Als professional organizer weet ik dat deze klachten vaak met dieperliggende dimensies te maken hebben. Ik weet ook dat ogenschijnlijk kleine aanpassingen al een wereld van verschil kunnen maken. Je hebt vast wel eens ervaren hoeveel energie en ruimte er opeens vrijkomt wanneer je eindelijk die klus of opdracht hebt afgevinkt waar je zo lang tegenaan hikte. Bij een vraag om hulp op praktisch gebied spelen vaak psychische klachten mee, zoals stress, chronische pijn of een burn-out. Deze mentale klachten zijn ook van invloed op je fysieke gezondheid. Het is een wisselwerking.

De afgelopen tijd ben ik mij gaan richten op het belang van uitgebalanceerde voeding en een gezonde leefstijl en ik kan je zeggen: het resultaat was verbluffend. Ik merkte dat ik mij zóveel beter voelde. Sterker nog, ik heb ervaren wat een enorme energieboost dit geeft en hoe ik mij vooral mentaal en emotioneel rustiger, sterker en weerbaarder ging voelen. Ik ben er echt van overtuigd dat het één niet los staat van het ander.

Er is een enorme drive ontstaan om mij te specialiseren op dit gebied. Ik ben gestart met de opleiding voor integraal leefstijl- en vitaliteitscoach bij MARK Leefstijl & Vitaliteit De opleiding werkt met het 5-dimensionaal vitaliteitsmodel. De visie van MARK staat precies voor hoe ik dit zelf ervaar en voor wat ik beoog met Easy Organized.

Binnenkort ga ik een aantal coachees kosteloos helpen om te oefenen met dit vitaliteitsmodel. Ben jij of ken jij iemand die op dit gebied een coachvraag heeft, blijf dan mijn berichtgeving via social media volgen. Je mag mij ook alvast een pb sturen. #energie #gezondheid #easyorganized #organizeyourhealth #leefstijl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: